Köket är ett av rummen i hemmet där mest tid spenderas. Familj och vänner samlas för att laga mat, umgås och äta tillsammans. Därför är trivseln i köket något som värderas högt av många vilket är en stor anledning till att många genomför en köksrenovering. Det många frågar sig själva är, vad ska man tänka på och vilka delar bör prioriteras? 

  1. Prioritera smidiga arbetsytor

Ett vanligt förekommande problem i kök och när man ska renovera badrum göteborg är brist på arbetsytor. Även om det finns köksbänkar att använda sig av tar ofta köksmaskiner och prylar upp mycket plats som minimerar utrymmet för förberedelse av mat. När du planerar ditt nya kök är det därför smart att prioritera så stora arbetsytor som möjligt. 

  1. Planera för förvaring och skafferi

En annan sak som det kan råda brist på i kök är förvaringsutrymmen. Se över allt som finns i ditt befintliga kök. Om du har många köksmaskiner, matlådor eller övrig köksutrustning som du vill förvara i stängda skåp? Om du har vackra vinglas eller en glassamling kanske du vill visa upp dessa i luckor med glasrutor? Se även till att planera in en smidig lösning för kryddorna som gör dem lättillgängliga. Se över vilka problemområden du har nu. Vad får inte plats som du vill önskat? Går det att maximera utrymmet i köket på ett bättre sätt än i ditt nuvarande kök?  

  1. Funktionellt kök

Kök ska vara vackra men de ska först och främst vara funktionella. Det finns oerhört många smarta lösningar som maximerar förvaring och är anpassade efter olika typer av föremål och produkter. Exempelvis kan ett hörnskåp bli effektivt med hjälp av en karusellhylla som kan dras ut. Planera även för sophantering då de lätt kan bli problematiskt att lösa annars. Under diskhon kan exempelvis ett avfallssystem installeras för att maximera utrymmet som ofta inte används till mycket annat. Utgå från din familj, dina behov och hur du vill använda köket när du tar alla beslut för ditt kök. På så sätt kan du få ditt optimala kök helt skräddarsydd efter dina behov med snickare göteborg. 

  1. Fundera på varmicrooch ugn ska placeras 

Tänk på var du placerar köksinredning så som micro och ugn för att köket ska bli så optimalt som möjligt. Tänk på den praktiska och ergonomiska faktorn vid varje placering för att få smidigast möjliga lösning. 

  1. Placering av eluttag

Fundera noga på var eluttag bör placeras för att köket ska bli så lättanvänt som möjligt. Ofta behövs fler uttag än vad man först tror, för att slippa släpa runt på olika köksmaskiner. Utgå från arbetsytorna och var du planerar att förvara olika köksmaskiner och köksdetaljer. På så sätt tänker du steget före och säkerställer att ditt kök blir så lätt att använda som möjligt.