Tycker du, som väldigt många, att städa är en av de tråkigaste sakerna att göra i livet? Skulle du uppskatta att få gratis städhjälp? Det finns en del vägar för att få det även om man får vara lite kreativ. Ibland gratis och ibland mot en mindre summa.

Att köpa in städhjälp från en städfirma är enkelt och smidigt. Men däremot så kostar det en del. Även om man får göra rutavdrag så innebär det en kostnad på 100 – 150 kr per timme. Vad finns det då för alternativ?

Städa tillsammans hela familjen

Allt blir roligare att göra tillsammans. Dessutom blir det mindre att göra om man delar upp arbetsuppgifterna mellan varandra. Har ni en bostad på 200 kvadrat och ni är fyra stycken så är det bara 50 kvadrat var. Ingen som vill städa toalett och badrum? Köp in städhjälp för den biten då men gör allt annat själv. Det blir klart billigare än att ha städhjälp för hela hemmet.

”Köp” hjälpen från barnen

När barnen kommer upp lite i ålder efterfrågas olika vägar till inkomst. Självklart kan de hjälpa till en del gratis i hemmet men tar man det ett steg till så kan de få betalt för detta jobb. Vad kan de få för att städa hela huset? Det måste inte alltid vara pengar för städhjälp i stockholm utan kan ju vara att de får åka iväg på något evenemang, vara uppe längre, mer surf till mobilen osv. Tänker man till så behöver det inte kosta något extra samtidigt som det blir en win and win situation.

Gratis – första gången

En del städföretag har nykundserbjudanden. Det kan exempelvis vara att man får första städningen gratis om man tecknar upp sig för ett abonnemang. Självklart måste man kolla upp uppsägningstid och bindningstid så man inte binder upp sig för ett längre avtal.

Städa – åt varandra

Att hjälpa andra är ofta roligt och tillfredställande medan det är otroligt tråkigt att städa i sitt eget hem. Vad händer om ni har städbytardagar? Avsätt två timmar på förmiddagen då ni hjälper till hos grannen med städningen. Ät lunch tillsammans och ta en paus innan ni sedan fortsätter eftermiddagen hemma hos er. Det blir roligare, enklare och mer blir gjort. Det är exempelvis svårt att sätta sig ner och se på TV som en paus när vännerna jobbar.

Vinn städhjälp

Skriv upp er på nyhetsbrev hos lokala städföretag samt följ dem på Facebook. Det är inte ovanligt att de genomför tävlingar där man kan vinna en gratis städning av hemmet. Det kanske inte är ofta och chansen att vinna är liten. Men samtidigt finns inget att förlora. Visserligen kan man få en hel del reklam via dessa mail men för att undvika detta kan man skapa sig en speciell mailadress enbart för dessa nyhetsbrev.

Just do it

Att läsa denna artikel tar ca tre minuter. Vad hade du hunnit gjort om du städat under samma tid? Allt för många lägger timmar på social media och att surfa på nätet. Sen anser man sig inte ha tid att städa. Kanske är bäst och gratis städhjälp den städning man genomför själv. Fast då är det ju kanske inte längre hjälp…