Känner du att det är dags för förnyelse i hemmet, men har en relativt liten budget att röra dig med? Oroa dig inte. Det finns faktiskt många knep som du kan ta till och som ger ditt kök den där nya och fräscha känslan igen. Ett vanligt missförstånd är att en renovering måste kosta och kräva mycket, men så är inte fallet. Det enda som krävs för våra köksrenoveringstips är en mindre budget och en större arbetsinsats av byggföretag i malmö.

Bästa knepen för en billig köksrenovering

1. Måla om dina köksluckor

Köksluckorna är ofta i stort fokus och om de är slitna och tråkiga kan de snabbt dra ner hela helhetsintrycket. Ett mycket enkelt och snabbt sätt att förnya i ditt kök är att måla om dem. Visst kommer det att krävas lite pyssel och tid från din sida, men när det väl är klart har du ett kök att vara stolt över. Det bästa sättet att måla om köksluckorna är att först plocka ner dem och därefter använda dig av en bock.

2. Byt handtag och beslag

Små detaljer gör stor skillnad och detta gäller tveklöst när det kommer till ditt kök. Marknaden erbjuder ett mycket stort och brett sortiment när det kommer till olika kökshandtag och knoppar och här kan du välja mellan olika material såväl som olika designer. Testa att byta ut knoppar och beslag för ett enkelt och snabbt sätt att renovera hemma med snickarenimalmö.se.

Observera att beslag och handtag faktiskt kan vara rätt kostsamma och därför rekommenderar vi att du vänder dig till second hand butiker. Det är inte ovanligt att beslag lämnas in och säljs iväg för några enstaka kronor.

3. Byt ut kakel

De allra flesta kök är idag utrustade med kakel, men inte alla. Om ditt kakel är tråkigt eller om du inte har något alls är kakel ett billigt och bra sätt att förändra hela känslan i ditt kök. Vet du inte vad som krävs eller hur du går tillväga kan du med fördel använda dig av de guider du hittar på nätet. Det finns mängder med olika tips som du kan använda dig av.

PS! Om du inte vill byta ut kaklet helt kan du istället använda dig av självhäftande dekorplast – ännu billigare och ännu enklare!

4. Måla köksväggarna

Köksväggar har en tendens att bli ganska fula med åren. Fett och matrester lämnar spår och gör att väggarna blir missfärgade. Lite ny målarfärg, penslar och rollers kostar inte mycket alls och att måla om kan nästan vem som helst klara av. Här kan du själv välja om du vill måla alla väggar i en ny nyans eller om du istället vill satsa på en fondvägg eller fondtapet. Med en fondvägg kan du skapa ett “rum i rummet”, t.ex. om du placerar fondväggen vid matbordet.